söndag 28 april 2024

Stenciler och borstar

Halloj!

Jag blev så glatt överraskad av vilken skillnad det hörde att använda borstar i stencilerna när jag körde live förra veckan att jag kände att jag var tvungen att dela med mig av det här på bloggen också! 



Till höger ser du hur det blir med gnugghandtag och till vänster hur det blir med borste. Det var så roligt så jag kunde inte hejda mig utan gjorde hela på en gång! Så det till höger la jag till nu. :) 

Och stenciler finns här: https://www.helihak.com/schabloner-och-masker men det verkar som är just denna är slut. 
Stämpeldynorna jag använt finns här: https://www.helihak.com/stampeldynor/chalk
Och sen använda jag också en rosa härifrån: https://www.helihak.com/stampeldynor/brilliance

Pyssla lugnt!

Kram Wanel

söndag 21 april 2024

Mars Atc cyberpysselkit och alster

 Hej! 

Hoppas ni haft en finfin helg! Nu kommer bilder på mars månads atc kit och alster. 


Månads atc kit 

Kitet innehöll: 

2 halva cardstock i gult och grönt 

Ett större stämpel set med kycklingar i ägg samt en tupp och tillhörande dies


Här skulle vi göra 3 eller 6 atc kort med dessa stämplar och dies. Gärna lägga till lite påskiga dekorationer samt text som passar till påsk. 


Mina påskiga atc kort. Jag valde att göra 3 st. Jag färglade mina stämpelmotiv med copics samt så återanvände jag bitarna av de gröna fjädrarna från cyberpyssel kitet och la bakom motiven. Alltså dessa kycklingar! Hur söta är dem inte? 


Om du klickar på länken så kan du titta hur jag gjorde dessa samt ett klipp i början där jag visar atc korten jag gjort föregående år och vilka utmaningar vi fick då samt lite info för dig som vill veta mer om atc kort: Info om atc samt kitet och alster


Vi avslutar denna vecka med fin inspo från er! Så färglatt och fint ni gjort! Man blir så glad av allt gulligt och vårigt. Ta hand om er så hörs vi snart igen! :)

Lena Pettersson 

Carola Bengtsson 

Viktoria Thörn 


lördag 20 april 2024

Mars cyberpysselkit och alster

 Hej! 

Denna månad var fylld med färgglada och påskiga utmaningar! Så så roligt! 


Mars månads pysselkit

Kitet innehöll: 

2 halva cardstock i grönt och gult 

2 mönsterpapper i grönt och blått 

En stencil från NHH Design med fyrklöver

Mini kuvert i vitt 

Stämpel hare/kanin med tillhörande dies från By Lene

En mini canvas 

En plastkupa 

Gröna, gula, orange fjädrar samt en påse med shakers - glitter, små kycklingar mm 

Mini pearls i grönt 


Utmaning 1. 

Att göra ett shakerkort med kupan, glittret och stämpeln. Vi skulle använda stencilen på något sätt. 

Jag valde att använda det gula cardstocket. Använde stencil och distress oxide för att göra min bakgrund. Fyllde ägget med extra glitter som lyser i mörkret och färglade stämpeln med copics och satte fast ovanpå kupan/shakerägget


Utmaning 2. 

Att göra ett mer traditionellt påskkort med pappren som blev över. Det skulle finnas med kyckling samt fjädrarna på kortet. Och man skulle blinga kortet med dem små gröna pärlorna. 


Det var lite vågat att använda både det gröna samt det blålila mönsterpappret här men jag tror jag lyckades ändå. Använde stencilen och gjorde mönster på en rundel med mönster runt om och blingade till varje fyrklöver. Jag tänker att kycklingen & kaninen har letat fram ett stort påskägg i sin påskjakt. 


Utmaning 3. 

Att göra en påsktavla. En struktur, färg, man skulle hämta en kvist utifrån samt använda fjädrarna, minst ett ägg och kycklingar eller hönor. Det ska stå glad påsk på tavlan.

Så här blev min. Blev så nöjd med strukturen och färgen på denna. Gjorde vitt och guld färgstänk. Fjädrarna fick agera "blad" till kvistarna och stämpelmotiven har jag färglagt med copics. 


Bonusutmaning.

Att göra ett mini kort med vår tema. 


Mitt minikort. Jag maskade 2 stämplar och färglade direkt på kortet med copic. Texten kommer ifrån Tim Holtz. Jag dekorerade kortet med dem små blingpärlorna. 

Jag kommer att göra ett extra inlägg här i bloggen om just maskning, så hoppas ni tycker om det. Kommer visa med maskningspapper och masking fluid som går att köpa hos Helihak. 


Det var månadens utmaning och du får jätte gärna gå in och kika på min video där jag visar hur jag gör alla alster: Mars cyberpysselkit och alster


Och här kommer lite inspiration från era egna alster. Så fina! Jag har valt ut några ifrån Facebook. Hoppas ni tar hand om er tills vi ses igen på söndag! 🙂 


Susanne Nordgren



Camilla Ståhl

Jannike Garcia Larsson (så läcker bakgrund) 

Maud Wohlander


fredag 5 april 2024

 LO med kort skurna i bitar.

Här kommer ett tips på en kul teknik man kan använda i sitt fotoalbum. Vi har helt enkelt skurit sönder foton i fyrkanter och limmat upp dem igen med lite mellanrum. 



När man börjar med en sån här teknik är det bra att använda ganska enkla foton som man kan träna på. Vi har gjort olika storlekar på rutorna, tagit bort bitar och något foto har vi låtit vara helt. Jag har gjort detta med min skärmaskin och det tar lite tid att få ihop en sån här LO

Nu finns också nyutkomna dies från marianne design som du kan använda för att skapa liknande effekter med. dessa ska jag prova någon kommande torsdag. 




Tack för du tittade //  Gunilla

Grattiskort

Hej då var de dags igen för ett grattis kort med denna härliga stencil. Jag älskar att utforska med färger Distress oxide man kan göra helt ...