fredag 28 april 2023

Vik-kort på 5 minuter

 
Hej, jag heter Jessica, är 48 år och bor i Jämtland. Jag har blivit antagen som gästbloggare här, och kommer att synas några veckor framöver. Idag tänkte jag visa ett kort med enkel vikteknik.
Den här tekniken kallas för Fun Fold, och du gör det enkelt genom att vika och dekorera.
.

Tag Cardstock av valfri färg i storlek av ett A4-ark. Vik enligt mallen nedan, använd linjal och blyertspenna för att dra svaga linjer och vik först på mitten.
Nu har du ett dubbelt A5 kort.
Vik sedan efter den andra linjen, men vik då denna del så den ligger över framsidan.
Använder du linnestrukturerad Cardstock får du nu slät struktur på denna del (se bild).
.

Nu dekorerar vi med mönstrat papper.
Se måtten på mallen och klipp dina dekorpapper ½ cm mindre på varje sida, för att få en snygg ram, detta gäller alla dekorpapper du väljer att använda.
Jag har satt en bit 4,5 cm×19,5 cm på den vikta fliken på framsidan.
Sen har jag satt en bit 5 cm×19,5 cm på kortets insida medan jag har framsidan stängd så denna dekorbit ligger kant i kant med framsidan. Och till sist en vit pappersbit där jag stämplat en hälsning på. Utrymme för en egenskriven hälsning lämnas längst ner på denna bit.
Jag hr klippt bort sidorna på Diesen med fågeln.  Det är för att anpassa den till just detta ändamålet, och för att visa att man kan använda sina saker till mer än just vad de är menad till.



Limma fast flärpen med dekorationen mot framsidan, jag använde mig av dubbelhäftande tejp.

Jag har dekorerat med Die och Bling. Dekor-pappren jag använt är från Joy Crafts Franciens Katten, Die från Janine's Art Happy Birds, färglagt har jag gjort med Spectrum Noir Brush Marker 18-pack (de vinröda pennorna) och Spectrum Noir Sparkle Pen Winter Warmer.
Stämplarna inne i kortet heter Marianne Design Eline's Handlettering,
De är stämplade i de helt otroligt härliga stämpeldynorna från Tsukineko Radiant Neon.
Blinget  kommer från Dixi Craft.

Allt kan du hitta på www.helihak.com




Hoppas du har roligt och att du gillar min idé,
ett bra nybörjar kort när man vill prova på vikteknik för kort.

Ha det så skönt i vårsolen!
Kram/Jessica







torsdag 27 april 2023

ATC med blommor

Som ett första inlägg som Gäst-DT kommer  här ett litet ATC-kort som jag gjort med en härlig die från Studio light köpt hos Gunilla såklart. Den är färglagd med några av mina favoritfärger nämligen color Glow från 13@rts. 

Kortet är ett spelkort som jag klätt med boksidor och dekorerat med den stansade och målade blomman. För att få blomman att passa på kortet har jag plockar isär den i delar och monterat ihop den igen på ett sätt som jag gillar. Denna gången fick tex bladen bli mest till vänster. Det är bra att kommaihåg att bara för att en die är gjord på ett visst sätt så kan man bygga om den om man vill ha den lite annorlunda. Jag kommer visa mer exempel på det i mitt nästa inlägg, 

Vi ses! 

Wanel 

lördag 22 april 2023

CAS och fåglar med bling

Hej hallå! 

Nu är våren här på riktigt! Med våren kommer fåglarna och idag tänkte jag visa ett CAS kort och ett vanligt kort. 

Jag börjar med CAS kortet, meningen med CAS är att det ska vara mycket tom yta, lite dekorationer och enkelt. På mitt CAS har jag använt twisted citron distressink från Tim Holtz. Lite bling bling och de söta fåglarna från Nellies Choice. Det är både stämplar och dies och är lätta att använda. Inte att förglömma den snorkiga texten från AALL AND CREATE.

På mitt andra kort använde jag fåglarna igen men gjorde bakgrunden själv med stämpeln med blommor och blad också den från Nellies Choice. Se länk längre ner!

Här använde jag ett grönt cardstock i bakgrunden och texten är ifrån Tim Holtz. 

Naturligtvis är fåglarna färglagda med mina Spectrum noir triblend Brush pennor och nu ska jag även prova de med hård spets! 

Visst blev korten fina, enkla men söta och glöm inte bling bling, det är mycket underskattat men gör så mycket på alstren man gör. Mer bling bling till folket :D

Allt jag använt kommer från Helihak: 

Spectrum noir pennor

Stämplar och dies Nellies Choice

Bling bling

Ord och fraser

Hoppas ni fått inspiration denna vackra vårdag! 

Hoppas vi ses på liven imorgon då ska jag visa fina erbjudanden :) 

Ha en underbar lördag!

Kram 

Maria 



måndag 17 april 2023

Kurs med Lena

Hej hallå! 

I lördags hade Lena Lindström en mixed media kurs att göra ett snyggt pennskrin.

Jag beställde kitet, man kan välja att bara vara med på kursen och betala en avgift, eller att betala och få det man behöver till kursen hemskickat. Ni ser nedan vilket fint kit vi fick! 

 

Vi började med att måla allt med Gesso, Lena hade många bra tips! Sedan använde vi stencilen och modelingpaste. Jag använde en stencil med text, tycker det är så snyggt! 

Ni ser nedan hur bra det blev innan det blev dags att börja använda color glowen från 13 arts. 

I kitet var det med blått och rött pulver, jag valde att arbeta med gul och svart. Vaxerna vi hade på slutet där använde jag Stamperias vaxer. 

Började färga in med color glow, mycket lärorikt! 


Använde fönen att torka dekorationer och papper. 

Dags att börja dekorera med nätet och ramen, få det på den plats man vill. 
Nu ska pärlorna på plats, när man går på kurs så
Följer man kursledaren, Lena är bra hon berättade hur vi skulle göra, sedan gjorde vi på vårt sätt. Det var kul att se allas alster efteråt. Eftersom jag inte är kursledare denna gång kommer jag inte visa de andra deltagarnas alster. 

Pärlor på plats! 
Sedan fick vi dekorera färdigt, torrborsta med den vita färgen, en teknik jag provat men aldrig fått till men nu med Lenas tips blev det bara perfekt! 
Sedan dekorerade vi med fjärilarna, jag satte även dit en text. 
Mycket nöjd med mitt försök och tycker att kursen var superbra. Ni som missade den håll utkik efter fler kurser som Lena ska hålla. 

Så här blev mitt färdiga resultat:

Här är Lenas exemplar av pennskrinet:


vår chef Gunilla har också gjort ett pennskrin.
Hoppas att ni blivit inspirerade av denna kurs, håll utkik i Ludvikapysslets cyberpysslet för fler kurser.

Länk kommer här:: 

Hoppas ni får en fortsatt fin tisdag! 











lördag 15 april 2023

Dopkort

 Hej hallå! 

Hoppas ni har haft en fin helg! 

Idag tänkte jag visa ett dopkort jag gjort, nu är det överlämnat till beställaren och dopet avklarat så nu kan jag visa det utan att förstöra för någon :D

Kortet är i storlek 8” X 6” jag använde en vit cardstock som grund. Sedan hade jag rosa papper i mina gömmor, som passade in perfekt. Jag började med kortet på en träff och en av tjejerna som var där hade denna fina dopstämpel som jag fick låna. Naturligtvis färglagd med mina Spectrum noir triblend Brush :) 

Jag fick även låna bokstavsdies och ni ser så snyggt det blev med sizzixmetallicpapper i roseguld/koppar, dessa papper kan man göra så mycket skoj med och det finns i färgerna svart, vitt, koppar/roseguld, guld och silver. Lite bling bling fick vara med för att få lite glitter på kortet. 
Stansade ut lite blommor och blad, blommorna är en joydie och bladen är från gummiapan. 


Insidan dekorerade jag med samma rosa papper, dekorerade med blingstenar, och texten som beställaren ville ha med, den skrev jag ut på skrivaren för att få det så snyggt som möjligt. 
Bakom texten satte jag även där roseguld/kopparpapper för att lyfta fram texten. Tog även lite distress ink kirsch flamingo runt kanterna så att pappret smälte in lite bättre och inte var så ”vitt”.
Så nöjd med hela resultatet! 
Har maskerat namnen. 

Materialet finns hos Helihak, utom det jag hade i gömmorna och lånade. Länk kommer här nedan:


Hoppas ni fått inspiration! 
Tack till beställaren för förtroendet <3

Hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag! 
Hoppas vi ses på liven ikväll.

Kram Maria 






torsdag 13 april 2023

Konfirmationskort


Hej hallå! 

Då var jag tillbaka igen med ett nytt inlägg, hoppas påsken har varit bra och att ni njutit av ledighet, godis och god mat. 
Här har det varit full rulle, pyssel, god mat, smörgåstårtor och återigen mer pyssel! 
Denna gång tänkte jag visa två konfirmationskort i somriga färger. Konfirmationen närmar sig och självklart är det roligare att ge bort ett kort man gjort själv, det blir mer personligt. 

Jag valde ett grönt cardstock och delade det i storleken 6” X 12” vek det sedan på mitten så jag fick storleken 6”X 6”.
Jag använde sedan den fina embossingfoldern med texten konfirmation i olika stilar och mönster. Jag valde att embossade den i vit cardstock. Gunilla har fått in så fina die cuts från Simple stories och de passade in perfekt på kortet. 
Bling bling som är så underskattat var ju tvunget att finnas med för att få ett litet lyft på kortet. Runt kanten använde jag även stickels Star Dust den smälter in snyggt och ger ett fint glitterskimmer. 


Det gula kortet är i samma storlek 6” X 6” gjort på liknande sätt men istället för bling bling använde jag stämpeln från Design 5, 
Visst blev det annorlunda konfirmationskort?


Ett par färdiga, våriga konfirmationskort som passar både kille och tjej och som inte är som vanliga konfirmationskort. 
Blev supernöjd och jag hoppas att mottagarna blir lika nöjda :) 

Allt jag använde kommer ifrån Helihak länk kommer här:

Hoppas jag lyckats inspirera er till att prova något nytt, som jag brukar säga det finns aldrig några rätt eller fel när man skapar, kör på och våga prova!

Hoppas ni får en fin fredag! 

Kram Maria 




 

onsdag 5 april 2023

Mars månadskitt

 Hej hallå!

Hoppas ni har det bra så här i påsktider, 

Idag tänkte jag visa hur fint månadskittet var i mars. 

Dessa fjädrar är bara så underbara och stencilen, jag säger bara stencilen. Så snygga!!

Deltagarna gjorde helt underbara alster och jag har som vanligt lagt in några av deltagarnas alster nedan. Så mycket inspiration får man av att titta på de olika bidragen. 

Så kika gärna in i Ludvikapysslets cyberpyssel


Första priset till vinnaren denna gång: 
Andra till fjärde pris:

Titta så fina alster, som deltagarna har gjort. 
Man verkligen längtar till påsk nu!














Hoppas att ni som jag blir inspirerad av alla dessa fina alster! 
Vi på Helihak önskar er alla en riktigt glad påsk! 

Kram 
Maria 

Grattiskort

Hej då var de dags igen för ett grattis kort med denna härliga stencil. Jag älskar att utforska med färger Distress oxide man kan göra helt ...