onsdag 26 juni 2024

Sol och moln

 Hej allihop! 

Hoppas ni har en fin onsdag! Idag ska jag visa ett kort där jag använt det andra dies- setet från Barto Design med 2 solar och 4 olika moln. Verkligen så fint och användbart till mycket andra stämpel set som jag har här hemma! 


Här har ni båda dies seten från Barto Design. I förra blogginlägget visade jag glassen men idag ska jag visa sol och moln. 

Dies seten kan du hitta på helihaks köp och sälj sida på Facebook och det är just nu ett jätte bra pris så du kan köpa båda samtidigt. 


Sen passade jag på att använda min vinst som jag vann i Ludvika cyberpyssel. En jätte fin dies från Lilly Luna med en pop up flower ram som verkligen var så läcker. 


Här kan du hitta Lilly Luna: Lily Luna-die-pop-up-flower-frame


I min video längre ner kan du se lite olika förslag vad man kan göra med denna dies men på detta kort valde jag att kapa den i mitten så jag får som en blomsteräng med hjälp av blommorna. Här har jag också distressat kanterna med
distress ink rustic wilderness


Sen använde jag distress verktyget från Tim Holtz för att göra lite mer detalj på mitt kort samt så distressade jag mitt ljusblåa cardstock med vintage photo distress ink

Här hittar du distress verktyget: tim-holtz-paper-distresser

Och här har du olika distress ink: Distress

Detta stämpelsetet från studio light "pet life" använde jag för att dekorera mitt kort. Dessa är väldigt användbara och passar väldigt bra ihop med dem andra stämplarna från "pet life" serien. 

Stämpelsetet: clear-stamps-pet-life-


Jag valde texten "grow" från detta block från Tim Holtz "big chat" 

Här hittar du ett liknande block med text från Tim Holtz: Tim-holtz-sticker-book-chitchat



Och här är kortet helt klart. Jag stansade ut solen i gul cardstock men här kan man ju också färglägga sin sol och moln. Älskar solens strålar! Verkligen så fin. Och molnen är fluffiga och bra storlek som passar mycket andra stämpel set man kanske har hemma. Jag gjorde vitt färgstänk med
vit sprayfärg på himlen. 




Så jätte fint dies set som känns användbart, både en liten och stor sol samt olika storlek på molnen. Stämplarna från pet life kommer jag visa i ett kommande blogginlägg där jag kommer visa lite maskningstekniker och använda masking fluid som finns hos Helihak såklart. 

Här kan du se videon där jag gjorde kortet: 

Tusen tack för att ni läst och tittat! Ha en fortsatt fin dag och ta hand om dig! :)

måndag 24 juni 2024

Glass i stora lass

 Hej! 

Här kommer ett litet blogginlägg med lite inspiration vad du kan göra med dem söta glass diesen som finns att hitta på helihaks köp och sälj just nu. Dem är helt underbart söta och man kan göra en egen strutglass och en pinnglass. I detta inlägg och video använder jag glass diesen men i nästa inlägg kommer jag visa solen och molnen också från samma märke. 


Så här ser diesen ut. Dem kommer ifrån Barto Design 

Jag valde att gå på ett lite mer färgglatt och somrigt tema i pastellfärger. 


Jag tog fram en färdig vit kortbas, sen gjorde jag en matta med rosa och ett rosa prickigt cardstock. Jag valde en text från Design 5 "Sweet" som jag tänkte skulle passa bra 



Här hittar du stämpelsetet: Design 5 textstämplar


Jag använder ett distress verktyg för att få mer detalj samt distress ink i olika färger för att distressa kanterna på alla mina glass delar


Här kan du hitta verktyget: Tim holtz paper-distresser



Jag skar ut mina delar i rosa, rött, grönt, ljusbrunt, mörkbrunt och gräddvit cardstock 



Sen monterade jag ihop glassarna. Och gjorde sista detalj med vit gel penna

Satte foamtejp på baksidan och monterade mattan på den färdiga kortbasen

Jag dekorerade med några enameldots i matchande färg och la glossy accent på en del av detaljerna. Här kan du använda stickles eller glitter

Här kan du hitta olika: Enameldots


Om du klickar på denna länk kan du se en liten mini video där jag visar hur jag gjorde kortet: Glass i stora lass


Hoppas ni kanske känner er inspirerade att göra ett glassigt kort ni med! Diesen är väldigt användbara till födelsedagskort eller till någon som älskar glass! Delarna till diesen är rätt små så dem passar en mindre stansmaskin men när man monterar ihop delarna blir glassarna stora och fina. Kika in på helihaks köp och säljsida och passa på att köpa några själv. 

Ha en fortsatt fin dag nu! Ta hand om er så ses vi i nästa inlägg! 














tisdag 18 juni 2024

Maj cyberpysselatckit och alster

 Hej! 

Hoppas ni har en fin Tisdag! Nu ska jag visa Maj månads atc kit och mina samt era atc kort! Denna gång var temat student. 


Maj atc kit med temat student 

Det vi fick i kitet: 

Gult och blått cardstock

En stencil från design 5

En swirl dies 

Ett blått satinband

Seed beads i mörkgul och ljusgul

Dekorationer studentmössor 


Här skulle vi skapa en serie med 4 kort och använda oss av kittet. Vi fick lägga till egna dekorationer med. 


Så här blev mina. Jag stansade ur min swirl ur ett mirror card som matchade med studentmössan bling längst fram. Gjorde små rosetter samt band som hänger ned. Satte dem små pärlorna längst ut på swirlen. Jag gjorde mönstret på mitt blåa cardstock med distress ink chipped Sapphire samt lite färgstänk.  

Och här får ni jättegärna klicka in er på min youtubekanal och se videon där jag visar kitet samt hur jag gjorde dessa: Maj cyberpysselatc


Och så avslutar vi självklart blogginlägget med inspiration från era fina atc kort! Ha en fortsatt fin vecka så ses vi snart igen. Om några dagar kan ni hålla utkik för då kommer ett inlägg om maskning samt så ska jag visa vad man kan göra med den söta diesen som ligger ute till bra pris på helihaks köp och sälj med glass och sol. Hoppas ni ser fram emot det! 


Annelie Kotarac

Petra Thulin

Lena Pettersson 


tisdag 11 juni 2024

Maj cyberpysselkit och alster

 Hej hallå! 

Nu är vi redan inne i Maj månads kit och det var verkligen superfint! I detta kit fick vi bland annat en jätte fin dies som kanske inte såg mycket ut för världen men när man stansade ur den! Wow! 


Maj månads kit 

Kitet innehöll: 

En canvas 

Tre halva 12*12 papper i grönt, blått och brunt

En craft cardstock

Ett vitt cardstock

3 papper från studio light "art collection"

Dies ram Marianne Design 


Utmaning 1. 

Använda dem halva cardstocken plus mönsterpappren och skapa ett staflikort. Man fick lägga till egna dekorationer och färg. Det skulle synas att man använt sig av kitet. 


Jag gjorde ett så kallat easel card som kan stå upp. Valde att skära ut ramens baksida i mirror card och sedan den detaljerade biten i det blåa cardstocket. Det gröna fick skymta fram under håligheten i ramen, på det sättet fick jag med alla färgerna på cardstocken. Jag valde en bild på min söta Bailey och Lilo som verkligen är bästa vänner. 


Utmaning 2. 

Göra en tavla med dies ramen. Gärna med en bild på något eller någon man tycker om samt ha med en text som passar till "här är alltid nära". Annars var utmaningen fri att dekorera som man ville. 


Här blev jag så nöjd med min tavla! Jag valde här att stansa ut baksidan på ramen i roseguld mirror card och stansade ut den detaljerade biten i ena mönsterpappret som blev över i kitet. Sen valde jag att använda en bild på min älskade Ingo i mitten. Jag gjorde en egen struktur i bakgrunden med modeling paste och färgade in tavlan med färger från finnabair. Jag dekorerade med prima blommor i färgerna brun, vit, grå och mintgrön samt använde några flats rosor i olika färger. Jag satte en fjäril på ramen och valde texten "hemma är där hjärtat är". 


Utmaning 3. 

Återbruk! Här skulle vi använda den vita cardstocken och göra ett slimline kort med resterna som blev över av mönsterpappren. Man skulle ha 5 rutor med på kortet samt en grattis text. 


Jag valde att hålla det stilrent. Skar ut 5 rutor, skrapade upp kanterna med ett distress verktyg samt använde distress ink vintage photo samt black soot runt om kanterna. Diesen grattis kommer ifrån gummiapan och den har vi fått i ett tidigare kit, där använde jag mirror card i silver samt en distans i svart foam. Jag gjorde lite färgstänk i svart. 


Bonusutmaning

Att göra ett a6 kort med craft cardstocken. Här fick vi dekorera och skapa helt fritt. 


Här gjorde jag ett litet gulligare kort med stämpelmotiv från lawn fawn. Jag färglade motiven med mina copics. Texten embossade jag med vitt embossingpulver på svart cardstock och jag inkade in hela kortbasen runt om med distress ink vintage photo. Samt lite färgstänk här med. Det här ska jag ge till min kära mor. 


Och det mina vänner var alla utmaningar för denna gång. Klicka här för att se när jag gjorde alla dessa kort och tavla: Utmaning maj cyberpyssel


Och här kommer ett urval från era egna alster från denna månad! Ha en fortsatt fin vecka så ses vi snart igen! 


Marjaleena Pettersson


Anna Mari Samuelsson 


Susanne Nordgren 

Åsa Ström 


Kristina Eklöf 

Annika Billberg Sundström 


Grattiskort

Hej då var de dags igen för ett grattis kort med denna härliga stencil. Jag älskar att utforska med färger Distress oxide man kan göra helt ...