torsdag 29 juni 2023

ATC-torsdag gör comeback!

Mycket i livet händer och det är nu man upptäcker hur stor betydelse pysslandet betyder för mig. Ikväll började klappa på mina papper ☺️ och lite trevande kom en liten ide.
Bokstavsstämplarna fick vi som köpte LudvikaPysslets CyberATC-kit (maj till augusti). Supersnygga och kommer att användas mycket framöver.
Syns kanske inte jättetydligt men har använt mig av lite oxider för att "smocha" lite över motivpappret och även lite på kanterna 💖

Kom ihåg att skapa för att du tycker det är kul 💖

Bokstavsstämplar    (Design5)
Dies (Marianne design)
Bakgrundspapper med rosor (Reprint)
Distress oxide kitsch flamingo, spun sugar & wilted violet
Band och andra dekorationer har jag tagit från mina gömmor 🤭😁

//Atc-Sara

onsdag 28 juni 2023

Grattis kort

Hej mina scrapvänner, så härligt väder vi har de o så får de bli ett härligt sommar grattis kort denna gången. 
Jag använder mig av min stora stämpelkloss o den härliga stämpel från Helihaks webbshop. 
Blir så himla fint blommönster och så färglägger jag sedan med de senaste pennorna även dessa finns i shoppen, förstår inte hur man kan klara sig utan dessa är ju bara fantastiska pennor och färglägga med. 
Hade dessa färger till blommorna. Hade ytterligare en till som jag använde. En brunare nyans. 

Älskade denna gröna färgen till blom bladen. 
Sen tog jag min Tim Holtz sax o klippte runt för att få ut bilden. 
Då blir den så här fin och kan klistra fast den på en kortbas. 

Finns så många fina stämplar den här grattisstämpel fick öven pryda på kortet med hjälp av en utstansad vimpel. 

Klistrade även på denna på kortet
Satte även på lite egna prickar så fick lite liv i kortet. 
Till sist tog jag en akryl färg o skvätte så de blev lite prickar på kortet, så vips så blev de ett härligt sommar kort. 

 Ha en fortsatt trevlig sommar, kram Beatrice 

torsdag 22 juni 2023

Jul i Juni oxå

 Hej på er i sommarvärmen!

Nu är det ett tag sedan jag skrev i bloggen, men nu är det så dags igen. Denna gång ska vi göra något som får oss att tänka på lite svalare årstider, nämligen ett julkort. Tekniken vi ska använda oss av heter Fun Fold Bridge Card.

Tag ett stadig kartongark eller tjockare cardstock, i storleken 25 cm × 15 cm. Jag valde att använda Craft Cardstock. Gör 2 vikningar i vardera ände som är 2 cm bred enligt mallen nedan.


Vik först båda sidorna så de ligger på kortets framsida, sedan så att nästa vikning ligger över den första vikningen. Nu ska du kunna ställa kortet upp så det står av sig själv, enligt bild nedan.



Nu är själva vikningen av kortets bas färtigt, dags att dekorera lite innan nästa steg
Jag valde att använda designpapper, från Amy Design History of Christmas, och klippte till så bitarna täcker hela craft cardstocken. Dock måste man lämna en liten glipa vid varje vikning för att kortet ska kunna tryckas ihop och bli platt.


Klipp nu en bit i dekorpapper som flyter in i din färgsättning, som mäter 17 cm. Gör en vikning på var sida 1 cm in från kanterna. Denna bit bör inte vara för hög så den syns från framsidan som snart ska täckas. Jag gjorde min 2 cm, och placerade den 2 cm upp från kortets botten (eller nedersida).




Nu klipper du till en bit Acetat av lite hårdare typ. Har du inget acetat, kan du använda dig av exempelvis plast från en förpackning med genomskinligt fönster. Detta är oxå acetat, även om det sitter på en förpackning. Se bara till att den är av hårdare typ för den ska ge lite stabilitet till kortets övre del. Klipp den ca 2 cm bred och 20 cm på längden. Fäst den med dubbelhäftande  tejp o varje sida, ca 1½ cm från övre kant.


Nu ska vi dekorera igen!
Jag använde mig av Dies från Yvonne Creations Wintertime, och använde grön cardstock. Stansade ut 2 mindre granar som jag dekorerade med Nuvo Crystal Drops i pärlemor, samt glitterlim med irricerande glitter.
Sen limmade jag fast dessa 1 cm in på den lilla biten på nedre delen av kortet, i varje sida. Här lät jag det torka riktigt innan jag la ner kortet och tröck ihop det för att allt skulle bli platt.


Nu klippte jag till 3 snökullar i vanlig vit cardstock i olika höga kullar, för att skapa synvilla av drivsnö. Ovanpå den första snökullen limmade jag fast en större gran från samma die-set som den lilla granen. Dekorerad på samma sätt som den lilla. Sedan limmade jag på ytterligare en gran på andra sidan innan jag till slut satte fast den sista och lägsta snökullen.


Nu dekorerade jag den övre acetatbiten. Först i kanterna med grangrenar och kottar, sedan med snöflingor, för att dölja acetatet och den dubbelhäftande tejpen den är fäst med.
Sen blev det en tomte i sin släde och lite renar.
Dessa är utstansade med dies, och sedan färglagda med Spectrum Noir 3-i-1 pennor, samt Spectrum Noir Sparkle Brusch pennor.
God Jul texten är även den målad i Sparkle penna i färgen Rudolf Red, lite passande, så jag duttade dit lite av den pennan på första renens nos😁.
Skuggan till texten lämnades vit och färgades svart runt kanten för att skilja den mer från bakgrunden. Fäste 3D kuddar på den och limmade fast orden. Sen fäste jag den på kortet.


Lite glitter måste vi ju ha i snön och virvelvinden som släden och renarna åker på, och avslutningsvis blev det lite gulligt bling på kanterna och på texten.


Klipp bort allt runt kortet som sticker ut över kortkanten, dock inte om hornen på renarna som jag låtit sticka upp en liten, liten bit.
För att få in kortet i ett kuvert  trycker du alltså bara ihop kortet åt ena sidan. Att ha ett kuvert som är förberedd för tjockare kort kan göra det lättare att få in kortet i kuvertet.


Så, känner ni er lite avsvalkade nu?
Själv behöver jag nog ett dopp i en fjälltjärn så kroppen får lite svalka i värmen. Konstigt nog önskar jag lite regn denna gång😉
Ha det så bra tills nästa gång!

🌞/Jessica











 







onsdag 21 juni 2023

En avslöjande ficka

Jag tycker alltid det är så svårt med fickor på kort eller i Art journals för jag vill ju att saker ska synas. Men här hittade jag en kul lösning! 

Jag tog en die som är tänkt som typ bakgrund till ett kort och delade den nästan mitt på. Den ser ut så här från början.



Blomman är en egen die. Jag har använt både blomman och bakgrunden till ett kort i ett tidigare blogginlägg. Dien finns i butiken https://www.helihak.com/dies-och-tillbehor/precious-marieke-dies/precious-marieke-die-build-up-orchid-pm10177
Det blev en cool ficka som man tydligt ser igenom. 
Denna gång fick den vara mest gråsvart för att passa till sidan. Jag hittade dom perfekta ATC korten att stoppa i fickan. 



Då kände jag att jag ville färga in bakgrunden lite så den skulle matcha. Mina nya Tricolor pennor ( https://www.helihak.com/pennor/spectrum-noir-triblend-brush-marker-touch-of-class ) passade perfekt men jag är van att kunna gnugga ut mina färger så jag tog hjälp av lite handsprit så jag kunde gnugga och pensla ut färgen fast den kom från markers. Det blev ungefär som vattenfärg tycker jag fast vattenfast såklart!
 
Påminn mig gärna i nån livesändning så kan jag visa!

Här kommer några bilder till :)







På sista bilden kan ni det ser jag använda vitt embossing pulver både på wellpappen men också som stora skvätt eller prickar till vänster om det rosa trädet. Och bakom trädet till vänster ser ni ett löv embossat med vitt på ett silkespapper. 

Hoppas att detta kan inspirera er så att ni också kan se på era dies på ett nytt sätt! 

Kram
Wanel, GästDT

Här hittar ni embossingpulver: https://www.helihak.com/embossing/wow-embossingpulver

tisdag 20 juni 2023

Kort med stencil

Då var de dags igen för ett kort, har använt mig distress ink som bakgrund o sprayat med lite vatten. 
Första färgen valde jag den lite mörkare o la lite extra sen vatten så och smeta ut. 
Då får man lite starkare färg. 
Sen väljer jag en stencil Helihak har så många fina stenciler i sin webbshop man vill gärna ha alla 🥰, idag valde jag hjärtan är en av favoriterna. 
Jag la på modeling paste, de mesta har jag använt finns i webbshoppen. 
Valde ut där jag ville skulle få mer effekt. 
La även på lite metalic färg på hjärtan för att få mer liv i kortet. 
Sen la jag till en stämpel på ett lite vit cardstock o som jag använde mig av samma färger som bakgrunden var på. Jag la även till lite flakes längst ner❤️

Så här blev kortet på en kortbas 

Tack så mycket för mig denna veckan hoppas vi får fint väder så härligt de varit nu dessa dagar. Passa på och njut. Kram Beatrice 





onsdag 14 juni 2023

Persienn kort

Jag har testat en ny rolig die som man kan göra persienn kort med. Det heter säkert nått annat på engelska men det kommer jag inte ihåg just nu. 




Man stansar ut två delar som har pappersremsor som går omlott vilket gör att motivet ändras när man drar ena delen upp eller ner. Man kan ju så klart ha två helt olika motiv som en tårta och ett tomt fat (som är det det enda som bli kvar efter en stund) men jag valde samma motiv men i olika färg. 


Så på ena delen har huset i gråa nyanser och på andra utstansade delen stämplade jag huset på samma plats men färglade i glada färger som gult och rött. 






Jag valde att sätta häftkuddar på baksidan som sarger för att hålla delarna på rätt plats. 

Jag kanske kan fixa en film på Facebook om hur jag gjorde om ni vill! 

Gäst DT Wanel
Här kommer också länk till denna die: https://www.helihak.com/dies-och-tillbehor/joy/joy-crafts-die-enchanted-art-60021428
Och bakgrunden är såklart förglagd med Glow färger från 13@rts: https://www.helihak.com/farg/pigmentpulver-mica-pulver









tisdag 13 juni 2023

Grattis kort embossing folder

Hej scrapvänner,
Idag  tänkte jag visa en så himla fin 3d folders från Helihaks webbshop. 

Lägg pappret mellan foldern o lägg i din stansmaskin tex en  big shot. 

Så blir de så himla fint mönster. Älskar detta fina mönstret. 

Lägger ett rosa bakgrund på vikkortet som basen är med dubbel häftade tejp. 
Sedan använder jag detta fantastiska pulvret som jag sprayar med vatten för att få den härliga färgen o sticka fram. 

Så sätter jag fast de sedan på den rosa delan utav kortbasen. 
Hos Helihak finns det så många fina stämplar o glitterpulver som man kan ha till bland annat stämplar, jag valde en stämpel med rund text.
Sen strörar jag över pulvret där jag stämplat med den stämpeldynan behöver vara en special. 

De glitter som blir över häller jag tillbaka i burken.

Sen blåser jag de torrt 
Klipper ut de o sätter fästkuddar så de kommer upp en bit. 
Så här fint blev  de resultatet. 

 Tack för mig denna gången,
 kramar Beatrice 

Grattiskort

Hej då var de dags igen för ett grattis kort med denna härliga stencil. Jag älskar att utforska med färger Distress oxide man kan göra helt ...